top of page
  • Annika

Toekomstmuziek

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2020


Muziek kiezen voor de openingsdans is voor veel bruidsparen geen gemakkelijke taak. Voor de hele dag moeten jullie al liedjes uitkiezen. Voor de ceremonie, het tekenen, de receptie; het is de soundtrack van júllie dag. En dan ook nog één hele speciale waarop jullie de eerste dans als echtpaar gaan wagen.

Het lijkt soms wel alsof bruidsparen zich een beetje schamen als ze tegen me zeggen: "We hebben niet echt een liedje samen". Alsof het een verplichting of goed teken is om zoiets als koppel te hebben. Iedereen die niet kan zeggen "dit is echt óns liedje" kan ik bij deze dus mededelen dat jullie niet alleen zijn. Ik hoor deze zin dus behoorlijk vaak. Maar dat betekent dus dat jullie op zoek moeten naar een liedje, wat wél jullie openingsdans-nummer wordt.

Natuurlijk is het het leukst als het liedje waarop jullie de eerste dans doen, iets bij jullie losmaakt. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het in de achtergrond te horen was toen jullie voor het eerst zoenden, het tijdens de eerste vakantie samen in dat ene café gespeeld werd of dat het toevallig het lievelingsliedje van jullie beide moeders is. Jullie nummer voor de openingsdans hoeft niet persé een hele geschiedenis te hebben, om jullie toekomstmuziek te zijn.

Maar om jullie op weg te helpen, bij deze enkele tips voor het kiezen van een openingsdans-nummer.

Tips

Luister eens wat beter naar de tekst van een nummer dat jullie aanspreekt. Dieper in de lyrics duiken kan jullie helpen een liedje echt te waarderen. Bij zo veel liedjes die over de liefde gaan, want dat is nou gewoon thema nummer 1 in muziekwereld, is er misschien wel eentje die ook een beetje bij jullie verhaal past. Misschien herkennen jullie je eigen verhaal in een nummer of tenminste in enkele aspecten hiervan.

De tekst goed beluisteren kan ook op een andere manier handig zijn. Om te voorkomen dat jullie per ongeluk een ongepast nummer kiezen. Neem bijvoorbeeld "It’s a beautiful day" van Michael Bublé: super vrolijk nummer waar hij zingt over hoe blij hij is dat zijn vriendin er eindelijk vandoor is. “Ow echt, zingt hij dat? Nooit goed naar geluisterd.”

Het is ook leuk om gewoon een lekker liedje te kiezen dat jullie en jullie gasten motiveert om te dansen. Vrolijk, swingend, een echte partystarter. Of mogelijk een liedje uit de eigen staptijd. Dat is nostalgisch en zorgt gelijk voor een goede stemming. Wie denkt nou niet graag terug aan de eerste feestjes? En tegelijkertijd is het ook een goede start van jullie feest van de liefde!

Voel!

De belangrijkste tip die ik jullie kan geven voor het kiezen van een openingsdans-nummer is dit: Kies jullie nummer niet ZITTEND! Sta lekker op, zet de muziek hard en kijk of het goed voelt om erop te bewegen. Kijk elkaar daarbij vooral diep in de ogen en dan weten jullie, of dit liedje jullie toekomstmuziek is.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Corona

bottom of page